Yeni Başlayanlar için Meditasyon

Siz de artık zihin sağlığınızı korumaya karar verdiniz mi? Peki nereden, nasıl başlamalı? Temel olarak bilinmesi gereken şeyler neler? Meditasyon yapmak nasıl hissettirir? Ne beklemeli?

Bunların hepsi çok normal sorular, şimdi biraz da yanıtlarına bakalım:

Meditasyon yapmaya başlamak mı istiyorsunuz?

Bir çok yeni başlayan için başta sessizce oturup, duygu ve düşünceleri izlemek, en komiği de tüm bunlara itiraz eden bir zihinle hiçbir şey yapmadan oturmak oldukça sıradışı bir deneyim olabiliyor. Başlarda meditasyon yapma fikrine biraz yabancı hissedebilirsiniz ama bu tamamen normaldir. Dünyada 3.000 yıldır insanlar meditasyon yapmakta ve hiç şüphesiz ki bu itiraz zihni deneyimlemektedirler. 

Meditasyona başlama nedenleriniz belki daha az tepkisel olmak, daha az stresli hissetmek, ya da daha rahat odaklanabilmek olabilir. Belki de daha da büyük kişisel bir dönüşüm planınızın bir parçasıdır. Ya da çevrenizle ilişkilerinizi geliştirmek için kullanmayı planlamış olabilirsiniz. Nedeniniz her ne olursa olsun, meditasyon ile zihni eğitmek bir farkındalık çalışmasıdır. Genişlemiş bir farkındalık ise en temelde yaşama bakışınızı dönüştürecektir. 

Bütün varlığımızı zihin yolu ile deneyimlemekteyiz. Yaşama bakış açımız meditasyon yapmaya başladığımız andan itibaren dönüşmeye başlar. Meditasyona başlamak için motivasyona sahip olmakla gerçekte uygulamak arasında çok büyük bir fark var. Ancak meditasyonun faydalarını düzenli meditasyon pratiği yapmaya başladıktan bir süre sonra hissetmeye başlarsınız. Zihni sakinleştirmek için önce zincirleri kopuk zihininiz ile bir süre oturmak gerekiyor. Sonrasındaki dönüşüme kendiliğinden şahitlik etmeye başlayacaksınız. 

Günlük meditasyon pratiği oluşturmak için, meditasyon sayfasındaki sesli yönlendirmelerden destek alabilirsiniz.

Previous
Previous

Meditasyon 101

Next
Next

Kırmızı İp