Meditasyonun Faydaları

Günümüzde çoğu insan zihinsel sağlık için meditasyonun bir noktada faydası olduğunun farkında. Peki tam olarak nasıl bir faydası var?

Farkındalığın artması, netlik, şefkat ve anlayış, sakinlik hissi gibi bir çok değişimin meditasyonla dönüştüğünü görüyoruz. Odaklanmanın gelişmesi direkt meditasyonla alakalı. Hatta araştırmalar, 4 hafta boyunca düzenli meditasyon yapmanın sonucunda insanlarda odağın %14 arttığını gösteriyor. Tek bir meditasyon seansından sonra ise zihin dağılımında %22 azalma olduğu saptanmış.


John Hopkins Üniversitesi meditasyon üstüne yapılan çalışmalarında ise depresyon, anksiyete, strese bağlı ağrı gibi semptomlarda azalma görülmüş. Google ve Roche firmalarının ortaklaşa yürüttüğü diğer bir çalışmada ise yine benzer sonuçlar gözlemlenmekte. Katılımcıların 8 hafta düzenli meditasyon yapmaları sonucunda kişilerin %46’sında depresyon %31’inde anksiyete belirtilerinde azalma görülmektedir.

Düzenli olarak kendinize vakit ayırmak, nefese dikkati getirmek ve yenilenmekle genel sağlık durumunu geliştirmeniz mümkün.

Previous
Previous

Daha Rahat Bir Hamilelik için Yoga Nidra

Next
Next

Yanlış Nefes!