Daha Rahat Bir Hamilelik için Yoga Nidra

Bebeğiniz mutlu ve güvenli, sizin içinizde bulunan amniyotik bir sıvı ile dolu bir kozada keyifle yüzüyor. Güvenli ve ılık, dünyada olup bitenden tamamen bağımsız. Siz ise randevular, iş sorumlulukları, belki diğer çocuklar, ilişkiler, korkular, edişlere ve çok daha fazlası arasında bir denge tutturmaya çalışıyorsunuz. Şimdi o keyifli, sıcacık, güvenli kozanın içinde olmak vardı…

Akşamları rahatsız ya da dinlenmemiş hissedebilir, kendinizi gelmekte olan ufaklığın geleceği ile ilgili planlar yaparken bulabilirsiniz. Tüm bu düşüncelerin arasında uykuya dalmak pek kolay olmayabilir. Keşke sadece okyanus sesiyle çok rahat ve sakin bir yere uzanıp zihnin dingince dinlenmesine izin verebilseniz, değil mi?

Tam da bunun için kullanılan ve kendinize yardım edebileceğiniz bir teknik var. Zihin bu çalışma ile tamamen dinlenebiliyor. Derin uykunun iyileştirici ve dinlendirici tüm etkisini deneyimleyebilirsiniz. Uyanık olduğunuzda ise çok daha huzurlu bir yaşamı sürdürebilmenizi sağlıyor. Sürekli bir değişim içinde olan bedenin içindeki hislerin tadını çıkarabilirsiniz. Bunu nasıl mı sağlayacaksınız?

Yoga Nidra ile.

Yoga Nidra çok eski dönemlerde kullanılan meditasyon çalışmasının çok daha basit uygulanabilir bir formu. Meditasyon ile sağlanan sakin, dingin ve yenilenmiş bir zihin etkisini bu çalışma ile sağlamak mümkün. Hamile kadınlar için oturarak meditasyon yapmak her zaman kolay olmayabiliyor. Yoga Nidra uygulaması uykuya benzediği için bedenin rahatlıkla yapabildiği bir çalışma.

Eğer ki siz de bebeğiniz içeride büyürken uyku problemi çekiyorsanız Yoga Nidra sizi yeniden şarj edecektir.

Tam uykuya dalmadan önce biyolojik olarak zihnimizin düşüncelerden ayrıldığı bir nokta bulunmakta. Burası uykuya dalma eylemi için gerekli olan boşluğu sağlıyor. Yoga Nidra’da ise, bu kendiliğinden gerçekleşen boşlukta dinlenme sağlanıyor. Yaklaşık 45 dk’lık bir Yoga Nidra çalışması 3 saatlik bir derin uykuya eşit. Kendinizi hamilelik sürecinde yorgun, bitkin, halsiz hissediyorsanız bu rahatlamayı mutlaka denemelisiniz!

Previous
Previous

Yoga Eğitmenlik Eğitimi’nizi tamamladınız, peki ya şimdi?

Next
Next

Meditasyonun Faydaları