Bir yoga eğitmenini iyi yapan şey(ler) nedir?

Yoga eğitmenini diğerlerinden olağandışı yapan şey nedir?

Bir süredir yoga yapıyorsanız ya da yoga eğitmeniyseniz, bazı öğretmenleri diğerlerinden ayıran şey nedir belki düşünmüşsünüzdür.

Özellikle bir derse gitmek istemenizi sağlayan şey nedir? Sonuçta bir çok eğitmen baştan sona bir seriyi yaptırabilir niteliklere sahip. Peki niçin yine de o belli bir kişinin derslerine gitme arzusundayız?

Kimi derslere kendi günlük programımıza uyduğu, yoga stüdyosu evimize yakın olduğu ya da sadece elverişli olduğu için katılıyoruz.

Fakat bizi Cumartesi sabahı erkenden kaldıran, bir atölye ücretinin bazen 2 katı ücreti vermeye gocundurmayan, ya da dünyanın diğer ucuna uçurtan şey nedir?

Öğretmenin kişiliği, tarzı ve öğrenciyle kurduğu bağ diğerlerine göre çok ayırt edici olabiliyor. Unutulmaz eğitmenlerin sahip olabileceği bir kaç özelliğe gelin birlikte bakalım.

  1. Yaşamlarında yoğun deneyimlerden geçmişlerdir ve 'stres nedir’i çok iyi anlıyorlardır.

  2. Matta öğrenilen şeylerin yaşam içindeki yansımalarına iyi referanslar verirler.

  3. Bildikleri şeye güvenirler. Bilmedikleri durumlarda “bilmiyorum” diyebilecek kadar gerçekçi ve mütevazıdırlar, yanıtları olmamasından rahatsızlık hissetmezler.

  4. Sorulduğunda tavsiyelerde bulunurlar. Aynı zamanda sınırlarını iyi bilir ve buna saygı göstererek öğrencinin kendi yanıtları bulması için alan verirler.

  5. Hepimizin öğrenci olduğunu içtenlikle bilirler ve kendilerini bir hiyerarşiye yerleştirmezler.

  6. Kendi özel yaşamlarından ufak örnekler vererek bağ kurmayı kolaylaştırırlar ama merkeze kendilerini yerleştirmezler.

  7. Öğrencilerinin isimlerini hatırlarlar. Tabiki öğrencilerinin sakatlıklarını ve kişisel zorluklarını, güçlü taraflarını bilirler.

  8. Dersleri herkese için uygundur, ders dışında da öğrencilerine vakit ayırırlar.

  9. Kendi yanlışları olduğunu özgürce ifade edebilirler.

  10. Tüm sorulara açıktır, özellikle de “saçma” olanlara.

  11. Kendilerini çok ciddiye almazlar, bir şey gösterirken düştüklerinde kendilerine gülebilir, öğrencilerinin ona gülmesini sağlarlar. Böylelikle düştüğünüzde ya da saçma bir şey yaptığınızda kendinize gülebilmeyi öğretirler.

Previous
Previous

o boşluğu dolduran eksilmenizdir

Next
Next

Pozitif Tavır Zehir Olur Mu?