Yeni Başlayanlar için Yoga

“Yoga bana göre değil” diyenleri duymuşuzdur. Yeterince esnek olmamak, fit bir vücuda sahip olmamak, yaşlı olmak, dengede duramadığı için sınıfta absürt bir şey yapmaktan çekinmek gibi bir çok nedenle grup derslerine uzak durmayı seçiyor olabilirsiniz. Güzel bir haberimiz var! Yoga, tüm bu yargılar olmaksızın herkesin yapabileceği ve hiçbir zaman başlamaya geç kalınmayacak bir şey.

Turuncu ve Sarı Modern Restoran İnternet Sitesi.png

Hepimiz bu günlerde yoga hakkında bir şeyler okuyor, görüyor ya da duyuyoruz. Güçlendirici, esnekliği arttırıcı, fiziksel ve zihinsel sağlığa iyi geldiği söylenen bir şey bu yoga. Stres yönetimi, daha sakin ve dingin olma gibi de bir çok ‘yan etkisi’ de yogaya başlamak için akıl çelici olabiliyor. Fakat bir çok farklı stile ayrışmış bu kadar çok çeşit varken kendimize uygun olan dersi nasıl bulacağız?

Çok basit; denemeden bulmak mümkün değil! 

Yoga başlangıç dersleri temel duruşları öğrenmek, lügata aşina olmak, geniş bir zamanda içinden en çok kullanılan duruşlar hakkında detaylı bilgiye sahip olma lüksünü sonuna kadar kullanabileceğimiz dersler. Güç ve dayanıklılığı yavaş yavaş arttırabileceğimiz, köklenmeye başlayabileceğimiz ve sonrasında orta/ileri seviye yoga derslerine rahatlık ve güvenle adım atabileceğimiz yoga başlangıç dersleri yaş, cinsiyet, inanç ayrımı gözetmeksizin herkese kapılarını açıyor. 

Başlamak için çok fazla şeye de ihtiyaç yok. Rahat hareket etmeyi destekleyen pamuklu kıyafetler yoga başlangıç dersleri için tek ihtiyaç. Çoğunlukla yoga stüdyoları tarafından yoga matı her ders için temin ediliyor, dolayısıyla başlangıçta yoga matı satın almaya da gerek olmayacaktır. Kemer, blok gibi ekipmanlar ile nispeten zorlayıcı olabilecek duruşlarda rahatlıkla destek almak da mümkün. 

İlk yoga başlangıç dersine giderken kendimize karşı anlayışımızı yanımızda götürmek iyi bir fikir olabilir. Yoga canımızın acıdığı -böyle olsaydı kimse 2. derse devam etmezdi muhtemelen-, kendimizi yan mattaki kişiler ile kıyasladığımız ya da başardığımız bir şey değil. Daha fazla esnemek, daha fazla zorlamak gibi yaklaşımlara da yoga’da ihtiyaç olmayacak. Donanımlı bir eğitmenin açtığı alan ve oluşturduğu temel yoga dersinden sonra aktif bir şekilde çalışmış fakat sakin ve dingin bir zihinde hissediyor olup olmadığınızı mutlaka kontrol edin. Bu en güzel ip ucu ;) 

Ders programından kendinize en uygun dersle her zaman yogaya başlayabilirsiniz.

Previous
Previous

Evde Yoga Pratiği Oluşturmanın 5 Püf Noktası:

Next
Next

Yoga Çeşitleri